Tar Renáta és Majorfalvi Bálint blogja

bálint.JPGA változékony, szeles idő nem kifejezetten turista csalogató klíma, ezt ma reggel is tapasztalhattuk, miközben a strand büféjénél fogyasztottuk reggeli kávénkat. Egészen ideáig hihetetlen mázlink volt az időjárással, így kijárt már egy kis borús égbolt némi hőmérsékletcsökkenéssel…  Az egy négyzetméterre eső vendégek száma igencsak a nulla-érték felé közelített a délelőtti órákban, számunkra is ki lett hirdetve egy nagybetűs PIHENŐNAP! Kora délután a nap már mutatott némi hajlandóságot a közszereplésre, s így mi is egy lilaakácos menü után a strand felé vettük az irányt. Lázadó korszakunkat éljük, így fittyet hányva a konvenciókra, hagyományokra, ezúttal NEM az óriáscsúszda alatt vertünk anyát, hanem egy fákkal teli árnyasabb helyen. Az idő kánikulainak éppen nem mondható, de kellemesen meleg volt. Tűnődtünk: Mit is írjunk a mai napunkról a nagyvilág számára, ha már nap, mint nap lehetőségünk van megnyilvánulni tisztelt blogmustrálóink előtt?!... (Persze azért örültünk, hogy a napi 3-4-5 órás alvások után ezúttal alkalmunk nyílt egy kis originális pihenésre úgy, ahogy azt a „normális” emberek csinálják.) Aztán rájöttünk, hogy a téma előttünk hever, csak jobban ki kell nyitni a szemünket! Vajon hírességek akkor is fel-fel tünedeznek Abádszalókon, mikor épp nem a fesztiválszínpadon van dolguk? Minden bizonnyal! Valószínűleg reni.JPGnehezebb lesz kiszúrni őket, mint egy kárókatonát a nádasban, de megpróbáltunk éberek lenni! Nem kevés sikerrel! Persze, teljesen logikus: nyílván ők is akkor jönnek, mikor kisebb tömegre lehet számítani, s próbálják őrizni inkognitójukat!

A buliellenőrök paparazzi-kamerája elől azonban nincs menekvés! Így fedeztük fel elsőként Jack Nicholsont víziejtőernyőzés közben! A jó öreg Jack nyilván nyaralót kíván venni a Tisza-tó környékén, s egy laza repüléssel oldja meg a placc keresést. (Tessék csak 400-szoros nagyításban mustrálni a képet, néhány pixel igencsak árulkodik, hogy Nicholson művész úr bizony nálunk járt!)víziejtőernyő.JPG

mélyvíz.JPGDavid Hasselhoffot egy sárga gumimatracon csíptük el, ahogy egy kiadós jet-ski-zés után (Baywatch-nosztalgiából) épp a MÉLYVÍZ-tábla mellett sütkérezett. Saját bevallása szerint imád minden extrém sportot, ezért is töltött fél napot a Riviéránál, s megeshet, hogy később még benéz a Százszorszép Szépségszalonba is!

sátor.JPGA sátorban Angelina Jolie és Brad Pitt két csobbanás között új – Magyarországon forgatandó - filmjük, a „Kanalas gém óver” gyártási részleteit beszélték meg, valamint Angelina megpróbálta rávenni Brad-et, hogy maradjanak itt a gyerekekkel a huszadikai Apostol koncertig. (Backstage infó: Brad állítólag jópár valódinak látszó vízipuskával érkezett a strandra, amit éber biztonsági őreink persze azonnal elkoboztak tőle.)

Az óriáscsúszda tetején Anne Hathaway-re lettünk figyelmesek, aki nem tudta eldönteni, hogy a gyors, vagy a lassú üvegszálas suhanást válassza. Vízbeérkezése után gratuláltunk a Nyomorultak Oscar-díjához és ígértünk neki egy vert csipkés könyvjelzőt Eszti nénitől.csúszda.JPG

Hogy Macaulay Culkin (a hajdani helyes kis Kevin a Reszkessetek betörők!-ből) pontosan kinek fújta fel az óriás, kerek matracot, azt nem sikerült kinyomoznunk, de hallottuk a pletykát, hogy mindketten Pepe matrac.JPGÓriáspalacsintázójában fognak vacsorázni! Macaulay az utóbbi napokban állítólag durván rászokott a sólyáztatásra a Szalóki Kikötőben és folyamatosan pótolnia kell az energiát – de ez szigorúan bizalmas.)

A vízibiciklis pár pedig nem más, mint Kate Middleton és Vilmos herceg, akikkel később ledumáltunk egy közös csónaktúrát Kasza Sanyi bácsival a négyes öblítőcsatornához sulyom evéssel, kagylógyűjtéssel, ahogy az kell! vízibicikli.JPGVilmos mindenképpen át akart adni egy főzőkonyhát, vagy ökocentrumot (szalag átvágással, a szokásos ceremóniával), sajnálkozva közöltük, hogy már lekésett minderről, de egy jó kis fácántelepre bármikor el tudjuk vinni!

A strand öltözőjében (illetve vetkőzőjében) lencsevégre kapott Julia Roberts tulajdonképpen csak az Aba sír miatt látogatott el Abádszalókra, de későbbi tervei között szerepel egy kis batikolás a Borostyán Apartman-ban, a öltöző.JPGstrandra pedig kifejezetten egy kis Shadow Hunter reményében nézett le! Huhh… nem volt egyszerű délután… Robert De Niro állítólag még a Zöld Wellness-ben jacuzzizik, Danny DeVito pedig épp most költözik be az Abádi Majorban lévő Minifalva egyik parasztházába. Még mondja valaki, hogy unalmas egy pihenőnap Abádszalókon…

Estefelé (komolyabbra fordítva a szót) régi barátainkkal találkoztunk (nem ők az elsők, akik blogunk hatására mondták otthon: „Akkor legyen Abádszalók!”), kellemesen eldumálgattunk múltról, jelenről, jövőről, majd számunkra következett az utolsó napirendi pont: MOZI! Különösen csillaghullós időszak van, az Úgy hívlak: Amore című olasz romantikus vígjáték azonban tudott annyira érdekes lenni, hogy kevesebb csillagot és több magyar feliratot olvassunk 106 percen át. A romantikus vígjáték meghatározás első hallásra ugye feltételez valami szirup- szerű rózsaszín katyvalékot, ami szép lassan csöpög a vászonról, hogy beborítsa a nézőteret. Örömmel tapasztaltuk, hogy – bár a film rendelkezik a szokásos „cukik vagyunk, lágy zene szól alattunk, s olykor gyöngyözve kacagunk fel”- tulajdonságokkal, ezúttal valahogy mégis sikerül ízléshatáron belül maradni – talán a remek olasz színészeknek köszönhetően – és eredeti humorral átszőni az egészet, hogy az itt-ott giccses story ne feküdje meg feltétlenül az ember gyomrát. A zeneszerző kezére néha azért rácsaphattak volna, hogy épp elég érzelemdús az is, amit a színészek játszanak, nem kell még pluszba alákenni egy tipikusan romantikus dallamvilágot, de hát… ez legyen fák.JPGa legnagyobb bajunk! Nagyszerű nyári (vagy már nyár végi?...) szórakozás! NYÁR VÉGI?... Lassan már visszaszámolunk, megint eltelt egy nap – ezúttal egy meglehetősen laza nap – holnaptól sűrűsödik a program, indul az utolsó (teljes) hetünk!!!

A NAP KÉPEI A GALÉRIÁBAN...

A bejegyzés trackback címe:

https://abadszaloklegjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr215456923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása