Tar Renáta és Majorfalvi Bálint blogja

A „minden kezdet nehéz”- közhelyet hanyagolhatjuk, ugyanis, mikor Kovács Mihály polgármester úr felhívott minket, hogy mi kaptuk az álomállást, éreztük, hogy kapásból a dolgok közepébe csöppentünk. Jelentjük: jópár kiló  málhával megrakva megérkeztünk Abádszalókra, hogy betöltsük a buliellenőri állást!

blog-001.jpg
Autóval jöttünk, az útvonaltervező kb. két és fél órát ír Budapesttől, erre most rácáfoltunk (a szabályok betartásával) két órás menetidőnkkel az M3-as autópálya és a 33-as út használatával. Szálláshelyünk a Füzes Strandfürdő – 1 éves Csipkerózsika-álmából újraélesztett - épületében van, szobánk két személy számára tökéletesen megfelel – a kisTV-t bekapcsolni és a helyi kábelTV adását élvezni még nem volt időnk, az „élő műsort”  átélni és értékelni vagyunk itt. Vankó Judit a kísérőnk, segítőnk, készségesen útbaigazít minket, ha elakadunk a gondosan előkészített program útvesztőjében.
blog-000.jpg

A Tisza-tavi polgármesterek találkozóján polgármester úr bemutatott minket a „nagyközönségnek”, ezt követte néhány televíziós- újság- illetve rádiós riport. Fontos, hogy a vendégek az összes lehetséges fórumon tájékoztatva legyenek, hogy tulajdonképpen mi zajlik itt. Egyébként az utcán, a strandon, a büfés standoknál mosolyogva gratulálnak az álláshoz az abádszalókiak. Mindenki drukkol, „jó munkát” kíván, nyíltszívű, barátságos emberek köszöntenek „Isten hozott”-tal, ez mindenképpen jólesik nekünk. Mint valami Gyűrűk ura, Hegylakó, vagy Harry Potter szereplők lennénk: a KIVÁLASZTOTTAK-ként emlegetnek minket –ennek is köszönhető, hogy egyre inkább érezzük a dolog felelősségét, súlyát, de nem görcsölünk rá, a buliellenőrök legyenek lazák és objektívek, ezért szerződtetik őket. Az ebédet egy állófogadás keretében fogyasztottuk el: a karcagi birkapörköltről akkor sem tudnánk rosszat írni, ha pisztolyt tartanának a fejünkhöz és a gerincünk szilánkosra zúzásával fenyegetőznének. Szóval... fenomenális gasztronómiai élvezetet nyújtott a már HUNGARIKUM-ként jegyzett pörkölt. Igazi strandolásra egyelőre sajnos nem volt időnk, bár a délutáni Kossuth Rádiónak adott riportunk előtt tíz perc lubickolást sikerült beiktatnunk.

Esti programként az amatőr rockbandák fesztiválját nézhettük végig. Kamarás Máté musical színész, Kovács Mihály polgármester úr, valamint Dr. Juhász Tibor „matematikus rocker” mellett mi is tiszteletbeli zsűritagok lehettünk. Színes életkori skálát rajzolt fel ez a rendezvény: a tizenéves résztvevőktől kezdve a már tapasztaltabb, de lelkükben fiatal rockerekig. Váltakozva jöttek a saját – és rocksztárok által már sikerre vitt dalok feldolgozásai. Egészen felemelő a zenekarok frontembereinek izzadó odaadását nézni – ebben az esetben az „amatőr”-szó jelentése a legkevésbé sem pejoratív – számtalan példa akad rá, hogy a „profik” hivatalból lenyomják a kötelezőt, aztán SZEVASZ! Az amatőr lét gyönyörűsége, hogy igazán szívből csinálják és ez a lelkesedés átragad a közönségre is, aki egy kis idő után őrjöngve adja át magát a decibelek hatásának. Izzadj, őrülj meg (ritmusra), öleld meg azt is, akit nappal meg sem szólítanál!!! A még ébren lévő hat-hét éves „nézők” valószínűleg huszonévesen is emlékeznek majd (foltokban), hogy kerítésszaggató rockerként ugráltak a színpadot védő kordon előtt Abádszalókon. Fogy a sör, a fröccs (és egyéb tápláló védőitalok), az ember este tíz felé már a szúnyogokat is kebelbarátnak tekinti.

New FormationNew Formation
 

Egy technikai átállás közben kellett beiktatnunk a vacsorát Bukus Péternél, „Pepe büféjében”, amit nyugodt szívvel mondhatunk az ínyenc, megalomán bélpoklosok igényes paradicsomának. Egy Lucifer-óriáspalacsintából lazán jóllakik a család... „Két félidős”, gyilkos kaja, az „ördög találmánya”, TILOS KIHAGYNI!. Reni fél adagot bírt elfogyasztani, Bálint férfibüszkeségből magáévá tette a rendelkezésre álló kalóriákat....
blog-003.jpg

Jó vacsorához szólt a nóta, vagyis folytatódott a rockfesztivál. Ahogy egyre sötétebb lett, úgy nőtt hangulat, az enyhe halláskárosodás ilyenkor áldásos (természetes) tünet. Részt vettünk a díjkiosztón is, valamennyi csapat elismerésben részesült. Fellépett a New Formation (a dobnál egy meglehetősen fiatal, őstehetséggel, a gitárnál egy szintén tízes éveinek elején járó –nem kevésbé tehetséges- rocker hölggyel, és egy strapabíró „hörgő hangú”  frontemberrel), a Látszat csal (egészen egyéni hangulatú saját dalokkal) a fiatalos, energikus és számunkra kiemelkedő 925, a (fantasztikus dalszövegekkel operáló) KontrollZ, akik díjként egy klippet forgathatnak majd, valamint a Crossroad (akikkel Kamarás Máté hirtelen felindulásból Hobo Torta-nótáját is elnyomta, nem kis sikerrel) – ez a banda jövőre egész estés koncertet adhat Abádszalókon, meglehetősen jó bulinak ígérkezik!

925925
 

A levezetésként rendelkezésre álló disco fényei kellőképpen átúsztatják az embert az X-dimenzióba. Tudjátok, az a tudatállapot, mikor a tuc-tuc alapban is felfedezed a ritmikai zsenialitást és úgy érzed, hogy a „komponista” valami zeneileg egészen egyedülállót alkotott és CSAK NEKED írta!!! És nyomod, mert téged meg az Isten is táncosnak teremtett... Aztán full KO-san várod a másnapot – és itt a MÁSNAP-on valóban egy kis huncut hangsúly van :D  Éjjeli (hajnali) blogírás, kidőlés... Várjuk a következő programot!!!
blog-005.jpg

A NAP KÉPEI A GALÉRIÁBAN...

A bejegyzés trackback címe:

https://abadszaloklegjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr575416007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása